Je wil overal over meepraten

Wat zegt die collega eigenlijk?

Je wil overal over mee (kunnen) praten. En wat die collega nou eigenlijk zegt, dat wil je nou ook weleens goed snappen.

 

Het valt niet altijd mee om je weg te vinden in een nieuw land, vooral als je de taal (nog) niet goed beheerst. En ook al spreek je goed Engels en de mensen om je heen ook, soms wordt er gewoon Nederlands gesproken. Nederlanders onder elkaar vinden het vaak ongemakkelijk om Engels te praten, dus gaan ze al gauw over op het Nederlands. Als jij daar dan tussen zit, kun je je best wel verloren voelen.

Learning-Dutch-is-fun_photo-by-DMITRY-RATUSHNY

Leer snel in het Nederlands communiceren

Misschien kun je al een beetje Nederlands begrijpen of spreken, en je wilt best wat meer oefenen, maar het vraagt wel veel discipline van jou en van je Nederlandse gesprekspartner en al snel schakel je weer over op het Engels.

 

Maar je wil ook niet steeds aan iedereen hoeven vragen of ze ook Engels spreken. Jij wil je gewoon kunnen uitdrukken in het Nederlands.

 

Trouwens, misschien wil je hier wel een leven opbouwen en dan is het een goed idee om te kunnen volgen wat er zoal speelt in het land. Of je wilt een goed gesprek kunnen voeren met de docent van je kind. Meer keuzemogelijkheden in je carrière? Je loopt er steeds weer tegenaan: mijn Nederlands moet beter.

Je gaat intensief oefenen

Sta jij aan het begin van je Nederlandse avontuur? Ben je van plan om er iets van te maken? Kortom, wil je Nederlands leren op een manier die bij jou past?

 

Bij taal2taal kun je een basiscursus Nederlands (NT2) doen die bedoeld is voor hogeropgeleiden. Je werkt in kleine groepjes (4 tot 8 personen) en je gaat veel oefenen met praten en verstaan. De levensechte dialogen zijn geïnspireerd op alledaagse situaties. Ook lezen en schrijven komen uitgebreid aan bod, en woordenschatverwerving. Thuis ga je dan intensief met de stof aan de slag. Je leert snel in het Nederlands te communiceren en de essentie van teksten te begrijpen.

Klaslokaal leer snel Nederlands als 2e taal bij taal2taal

Waar ga je mee werken?

Je gebruikt het lesboek Nederlands in gang (€ 42,95) waarmee je toewerkt naar niveau A1 en A2 van het Europees Referentie Kader (ERK). Je krijgt ook extra oefenopdrachten, bijvoorbeeld praktische huiswerkopdrachten. En verder gebruik je nog een woordenboek.

 

In de lessen ga je zoveel mogelijk zelf praten en luisteren, je oefent met uitspraak en je leert nieuwe woorden. In de opdrachten die je thuis maakt, oefen je vooral schrijven en lezen.

Wat je verder nog moet weten

In deze cursus ga je op een intensieve manier met het Nederlands aan de slag. Elke week krijg je 3 uur les, 12 weken lang. En daarnaast moet je 6 uur per week besteden aan de opdrachten en zelfstudie.

 

Je betaalt  450 euro (exclusief lesmateriaal à €42,95).

 

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn (minimaal 4) kunnen we gaan starten. De datum is dus nog niet vastgelegd.

 

Ik geef de cursus in Tilburg of Eindhoven of in overleg.